Download Pale Moon: Un alt fel de Firefox, optimizat pentru viteza

Advertisements

Desi este considerat a fi un browser rapid, Firefox a devenit cu fiecare noua versiune lansata din ce in ce mai mare consumator de resurse. Si parca nici asa de rapid nu mai este cum obisnuia sa fie odata. Daca sunteti fan Mozilla Firefox dar va doriti o versiune mai simpla (lite) si mai rapida, si mai ales care sa foloseasca un mimim de resurse de sistem, atunci e musai sa incercati Pale Moon.

pale-moon

Desi este prezentat ca fiind un nou browser, Pale Moon este de fapt o versiune customizata a popularului Firefox, optimizata pentru o mai mare rapiditate si eficienta (adica ii lipsesc cateva componente care nu interfereaza cu modul de functionare si afisare a paginilor si pe care majoritatea utilizatorilor Firefox nu le folosesc).

about-pale-moon

Care sunt principalele caracteristici Pale Moon:

 • Optimizat pentru noile tipuri de procesoare.
 • Suport pentru SVG (Scalable Vector Graphics) si Canvas.
 • Suport pentru extensii (add-ons) si teme Firefox.
 • Suport pentru Personas (skin-uri Firefox).
 • Suport HTML5.
 • Inspirat 100% din Firefox, ceea ce garanteaza stabilitatea si fiabilitatea codului Firefox.
 • Crestere semnificativa a vitezei pentru afisarea si interpretarea paginilor si pentru scripturi (comparativ cu Firefox).
 • Consum redus de resurse (comparativ cu Firefox) datorita feature-urilor dezactivate (ActiveX si ActiveX scripting, Parental control, Accessibility, server-side components).

Pale Moon vine la pachet si cu cateva configurari diferite de setarile default Firefox, menite sa ofere utilizatorilor o experienta de navigare mult mai lina si mai eficienta. De asemenea modificari au fost aduse si interfatei prin relocalizarea elementelor vizuale si pentru o mare functionalitate a acesteia.

Download Pale Moon (online installer)

Download Pale Moon (offline installer)

Download Pale Moon (portable version)

Nota: Pale Moon este compatibila doar cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7 (nu ofera suport pentru versiuni anterioare de Windows).

STEALTH SETTINGSDownload Pale Moon: Firefox-based browser, optimized for speed

Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

7 Comentarii la: Download Pale Moon: Un alt fel de Firefox, optimizat pentru viteza #
 1. ama13 says:

  te rog recomandami un program pentru cautat si instalat drivere
  in special pentru placa audio am nevoie de driver

 2. bunea says:

  Mie nu imi merge varianta: Download Pale Moon (offline installer) … Page can not be found!

 3. omer ali says:

  I want to dowland

 4. Aex says:

  nu stiu cum ziceti voi ca mananca mai putine resurse ca mie firefox deschis cu o pagina pe google imi mananca 53mb si pale moon 82mb :|

  • stealth says:

   si firefox-ul si pale moon ruleaza mai multe plugin-uri care in taskbar apar separat (de exemplu plugin-container.exe). daca insumezi memoria consumata de firefox + plugin-urile firefox la un loc o sa vezi ca sare de nr de mb consumati de pale moon (+ plugin-urile adiacente).

COMENTEZI?

*

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese
GTranslate Your license is inactive or expired, please purchase GTranslate Enterprise!